top of page

Първият в света виртуален цирк

Цирк Иванов е първият в света отворил врати за виртуалната реалност.Цирковото изкуство е низ от емоции, достъпни само на живо. Излъчвайки видео в интернет или по телевизията, циркът губи живото докосване до зрителя, той става синтетичен...

Благодарение на новите технологии и възможностите на виртуалната реалност циркът има възможност да влезе в дома на зрителя без да губи качествата си, атмосферата и блясъка си. Зрителят сяда в публиката и преживява спектакъл "на живо" с гледка на 360 градуса, с аплодисментите и смеха на хората около него...


Представяме ви първите три епизода от проекта "Виртуален цирк", осъществен с подкрепата на Национален фонд "Култура" , съдържащ над 70 минути VR съдържание.

Всеки епизод е с продължителност между 20 и 30 минути, съобразен с носенето на очила и възможната умора на сетивата. Мини спектаклите включват изпълнения на три поколения артисти от фамилия Иванови, авторски скечове и музика с талисмана на цирка лъвчето Гого, а костюмите са дело на дизайнера Деси Иванова.

В последните години все по-малко български градове имат място за гостуване на истински цирк, тази тенденция води до лишаване на десетки хиляди деца от достъп до цирково изкуство, виртуалният цирк не може изцяло да запълни тази липса, но е светъл лъч в културното образование на подрастващите.

VR видеата са заснети с най-съвременната техника в 8К качество, което все още малко устройства поддържат,но качеството на преживяването ще бъде с възможно най-високата резолюция, която вашето устройство позволява. Дизайнерски крафт очила са създадени специално за проекта. Иновативни, леки и разглобяеми, те ви позволяват да носите винаги и навсякъде циркът със себе си. Създателите на тези VR очила - експертите от WolfXR са вложили в тях творческа мисъл и десетки часове труд, за да може зрителят да влезе под купола на цирка и да забрави реалността навън. Пакетът "Виртуален цирк" , който подготвихме за любителите на цирково изкуство е един наистина оригинален подарък за всеки повод, защото отражението на цирковите светлини в детските очи е едно от най-хубавите спомени на детството!


Повече за проекта "Виртуален цирк" ще откриете тук:



2 visualizzazioni0 commenti
bottom of page